Resultaten voor competenties ergotherapie

competenties ergotherapie

Het referentiekader van de VLOE 2008 werd opgesteld vanuit diverse bronnen die in de nationale en internationale context van het beroep betekenis hebben en relevant zijn voor de huidige praktijkuitvoering van de ergotherapeut. Studenten ontwikkelen competenties om cliënten met diverse handelingsproblemen te behandelen en te adviseren vanuit een hedendaagse professionele zorgvisie. De afgestudeerde is als paramedicus lid van een interdisciplinair team en biedt vanuit dit samenwerkingsverband, holistische zorg aan zijn cliënten. Het ergotherapeutisch klinisch redeneren staat centraal in de opleiding Ergotherapie van Hogeschool-Universiteit Brussel.
Beroepscompetenties ergotherapie tweede druk Verhoef, Zalmstra 9789462360242 Boom hoger onderwijs.
Deze competenties zijn geformuleerd door vertegenwoordigers van de vier opleidingen ergotherapie in Nederland, in samenwerking met ergotherapeuten uit de beroepspraktijk, op basis van de eerste uitgave van Beroepscompetenties ergotherapie uit 2007 en Beroepsprofiel Ergotherapeut. De beroepscompetenties ergotherapie beschrijven de identiteit en het domein van het beroep.
Universiteit Gent: Master of Science in de ergotherapeutische wetenschap.
Er wordt gebruikt gemaakt van internationale wetenschappelijke literatuur en het actief deelnemen aan internationale congressen wordt sterk gestimuleerd. Door de groeiende aandacht voor de competenties van ergotherapeuten van ziekenfondsen, arbeidsreïntegratiediensten, thuiszorgcentra, gevangenissen is een toenemende wetenschappelijke basis voor de ergotherapie een must.
Ergotherapeut.
Er is een aantal vacaturebanken speciaal gericht op ergotherapeuten, waar je eventueel tijdelijke banen vindt. Wil je je theoretisch verder bekwamen in het vakgebied, dan kun je de wo-master European Master of Science in Occupational Therapy master in Ergotherapie doen of een andere vervolgopleiding doen.

Contacteer ons